Pdf-documenten met ingebakken schadelijke software kunnen inbreken op Blackberry-telefoons. Fabrikant RIM heeft al een oplossing. In een mededeling is RIM zeer specifiek over het probleem. “De kwetsbaarheden treden op als een kwaadwillig iemand een e-mail stuurt met een speciaal opgezet pdf-bestand. Als dat bestand geopend wordt op een Blackberry die een gebruikersaccount heeft op een […]

Pdf-documenten met ingebakken schadelijke software kunnen inbreken op Blackberry-telefoons. Fabrikant RIM heeft al een oplossing.

In een mededeling is RIM zeer specifiek over het probleem. “De kwetsbaarheden treden op als een kwaadwillig iemand een e-mail stuurt met een speciaal opgezet pdf-bestand. Als dat bestand geopend wordt op een Blackberry die een gebruikersaccount heeft op een Blackberry Enterprise Server, kan dat leiden tot een fout in het geheugen. Dat maakt het mogelijk om kwaadardige software uit te voeren op de computer die de Blackberry Attachment Service-component van de Blackberry Enterprise Server draait.”

Als eerste remedie heeft RIM wat snel advies: geen pdf’s openen van mensen die je niet kent. Als structurelere oplossing heeft RIM ook een beveiligingsupdate voor Blackberry Enterprise Server. De juiste stappen voor de installatie staan op de site van RIM beschreven.