Nieuws

‘Apple geen inspiratiebron voor Windows 7’

Een Microsoft-topman vertelde eerder deze week dat zijn bedrijf zich voor Windows 7 heeft gebaseerd op het besturingssysteem van rivaal Apple. Een nog beter geplaatste topman haastte zich gisteren om die uitspraak te ontkennen.

“Een onjuist citaat over de inspiratiebron voor het ontwerp van Windows 7 zweefde vandaag rond op het Internet. Het ging over de look and feel die geleend zou zijn van Mac OS X”, zo schrijft Windows-communicatiemanager Brandon LeBlanc op de blog van het Windows-team.

Simon Aldous, partner group manager bij Microsoft, is de man die de foute uitspraak heeft gedaan. Zijn letterlijke woorden waren: “Wat we met Windows 7 geprobeerd hebben […] is de look and feel van de Mac te scheppen voor de grafische interface.”

Slecht geplaatste manager
Microsoft ontkent nu dat Apple als inspiratiebron heeft gediend. Het schuift de schuld in de schoenen van de manager die de oorspronkelijke uitspraak heeft gedaan.

“Jammer genoeg kwam deze uitspraak van een Microsoft-werknemer die bij geen enkel aspect in de ontwikkeling van Windows 7 betrokken is geweest. Ik zeg het niet graag over een van onze eigen mensen, maar zijn opmerkingen zijn onjuist en niet onderlegd”, aldus de communicatiemanager van Windows.

Juiste uitleg
Voor wie wil weten hoe Windows 7 wel tot stand is gekomen, verwijst LeBlanc naar een artikel in The Washington Times. Daarin wordt een Microsoft-werknemer geïnterviewd die instaat voor de “Windows Experience”, de gebruikservaring van Windows dus. Ook op een van de officiële Microsoft-blogs staat meer uitleg.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business