Nieuws

“Deal Microsoft en Yahoo eindelijk rond”

Komt er dan eindelijk een einde aan de geruchten over een samenwerking tussen Microsoft en Yahoo? Anonieme bronnen beweren van wel, melden Adage en All Things D. Een aankondiging wordt zelfs vandaag al verwacht.

De afspraken komen er naar verluidt op neer dat Microsofts zoektechnologie zal worden gebruikt op Yahoos pagina’s. Het is niet duidelijk of het Bing-merk daarbij zal worden getoond. Yahoo krijgt op zijn beurt het grootste deel van de advertentiekoek toegestopt.

Het is volgens All Things Digital niet duidelijk of een definitieve deal is getekend, maar de onderhandelingen zouden in ieder geval afgebroken zijn.

Concurrent
Als dat klopt, wordt de gigant uit Redmond een geloofwaardiger concurrent voor Google. Het kan immers ruwweg 30% van de zoekmarkt consolideren op zijn eigen platform. Daarmee wordt Microsoft de onbetwiste nummer twee.

Yahoo wordt dan weer een grotere speler op de markt van de zoekadvertenties. Het blijft namelijk zoekadvertenties op zijn sites verkopen én mag dat op Bing doen. In de eerste twee jaar van de deal stopt Yahoo 110% van de omzet uit die advertenties in zijn zak. In het derde jaar is dat nog 90%. 

Winwin 
Doordat Yahoo geen eigen zoekinfrastructuur meer hoeft te onderhouden, kan het bovendien miljoenen besparen. De deal lijkt dus een win-winsituatie op te leveren voor beide partijen.  

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business