“Oracle wou hardware Sun helemaal niet”

Oracle heeft met Sun ook een hardwaremaker opgekocht. In de pers zagen we CEO Larry Ellison de lof zingen van Sparc-processoren. Maar technologiesite The Register ontdekte dat Oracle de hardware van Sun helemaal niet wou.

Op 12 maart heeft Oracle een brief gestuurd aan de raad van bestuur bij Sun om te melden dat ze bepaalde softwareactiviteiten wilden overkopen. Op 16 maart was daarover een gesprek tussen Sun en Oracle. Dat las The Register in een rapport dat Sun indiende bij beurswaakhond SEC.

De plannen waren op 16 maart dus nog om enkel de software-onderdelen van Sun over te kopen. Terwijl amper een maand later Oracle ook de hardwareafdeling van Sun overnam. Dat doet vermoeden dat Oracle geen langetermijnstrategie volgde, maar een impulsaankoop deed.

Gespeelde liefde?
Intussen heeft Oracle al wel de liefde bezongen over Suns hardware. Alleen valt nu nog af te wachten wat daarvan gemeend is en wat gespeeld.

Volgens Oracle maakt de Sparc-chip van Sun het bedrijf nu tot een soort Apple of Cisco. De integratie tussen soft- en hardware zorgt ervoor dat er hogere marges mogelijk zijn. Ellison beloofde dan ook vast te houden aan Sparc en aan de andere hardware die Sun maakte, zoals opslagproducten met tape en schijven.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business