Nehalem geeft laptop “bijna-desktopprestaties”

Intel concentreert zich de volgende maanden op mobiele processors. Dit najaar verschijnt Clarksfield. De eerste laptopchip gebaseerd op het Nehalem-platform belooft stevige prestaties.

De Clarksfield wordt de eerste Nehalem-processor voor laptops en verschijnt in eerste instantie als quadcore processor. Daarmee mikt Intel bewust op gamers en multimediafanaten.

Zelf spreekt Erik Reid, Intels marketingdirecteur voor mobiele producten, van “bijna-desktopprestaties die je kan meenemen”. Clarksfield staat gepland voor de tweede helft van dit jaar.

Net zoals de Core i7, de desktopchip met Nehalem-architectuur, bevat de processor een geïntegreerde geheugencontroller. Daardoor communiceert het werkgeheugen (RAM) rechtstreeks met de processor. De zogenaamde Turbo Boost Technology zorgt er dan weer voor dat de snelheid wordt opgedreven wanneer nodig.

Calpella integreert
Volgend jaar gaat Intel voor het eerst de grafische chip integreren in de processor. Dan gebeurt bij het Calpella-platform dat gebruikmaakt van de 32 nanometer-architectuur (Nehalem zit op 45 nm, nvdr).

Met een bijdrage van CNet.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business