Nieuws

Microsoft promoot ‘hosted’ toepassingen met Incubation Center Programma

Aspex is door Microsoft BeLux aangesteld als het nieuwe Incubation Center voor de Belgische en Luxemburgse markt. Een Microsoft Incubation Center is een hosting partner die zowel bedrijfsmatig als technisch advies geeft aan onafhankelijke softwareverkopers (ISV’s) voor gehoste toepassingen.

Aspex is een dochterorganisatie van SD Worx die in 2002 startte met het aanbieden van applicaties van Belgische softwarebedrijven via een hosted formule. Als Microsoft Incubation Center gaat Aspex zowel bedrijfsmatig als technisch advies geven aan onafhankelijke softwareverkopers (ISV’s) voor gehoste toepassingen.
 
De evolutie om bepaalde toepassingen online aan te bieden bij Belgische ISVs is vrij nieuw. Vroeger richtten zij zich immers eerder op het aanbieden en installeren van software bij de klant ter plaatsen. Om softwareverkopers op te leiden in ‘hosted services’ en aan te tonen hoe dergelijke diensten toegevoegde waarde kunnen brengen aan hun bedrijfsmodel, zette Microsoft het Incubation Center Program op. Binnen dit programma krijgen softwareverkopers advies van ervaren organisaties om gehoste toepassingen te ontwikkelen
 “Microsoft heeft steeds geloofd in een combinatie van de installatie van basisprogramma’s op servers en pc’s, gecombineerd met het gebruik van additionele gehoste toepassingen via het internet” zegt Steven Stokmans, directeur bij Microsoft BeLux voor de sector van kleine en middelgrote bedrijven.
 
Voor België en Luxemburg is Aspex aangeduid als Incubation Center. Aspex host sinds jaren applicaties van Belgische softwarebedrijven. Deze dochteronderneming van SDWorx zal haar expertise nu doorgeven aan andere softwareverkopers om het Software + Services model krachtig op de kaart te zetten. “Aspex is Gold Certified Microsoft Partner en krijgt van Microsoft alle ondersteuning om haar taak met succes te kunnen realiseren “ zegt Stokmans. “Samen met Aspex zullen wij de softwareverkopers advies geven op bedrijfs- en technologisch gebied. Daarenboven krijgen zij inzicht aangeboden in de Software + Services markt en toegang tot andere partners op het terrein. Tenslotte krijgen zij van Aspex ook advies op het vlak van hosted diensten. Op die manier kunnen de ISV’s die zich inschrijven alleen maar winnen bij het programma.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business