Panda Security gaat kmo’s security as a service aanbieden. De Spaanse beveiligingsspecialist biedt met versie 5.03 van zijn software een aantal mogelijkheden die naar eigen zeggen het verschil maken. Eén van die mogelijkheden is een webgebaseerde managementconsole. Daar kunnen administrators vanuit een centraal beheer zaken uitrollen naar eender welke computer met een internetverbinding. Volgens het […]

Advertentie

Panda Security gaat kmo’s security as a service aanbieden. De Spaanse beveiligingsspecialist biedt met versie 5.03 van zijn software een aantal mogelijkheden die naar eigen zeggen het verschil maken.

Eén van die mogelijkheden is een webgebaseerde managementconsole. Daar kunnen administrators vanuit een centraal beheer zaken uitrollen naar eender welke computer met een internetverbinding.

Volgens het bedrijf is het SaaS-model tot 50% efficiënter dan huidige beveiligingsoplossingen. “Zonder een intern IT-departement (…) appreciëren kmo’s de kostenefficiëntie en verhoogde productiviteit in een product als IT-beveiligingsoplossing”, zegt Carlos Zevallos, security evangelist bij Panda Security.