Google wordt mogelijk een speler op de markt van netbooks. Volgens OSNews wijst een uitspraak van topman Eric Schmidt erop dat het bedrijf nadenkt over een nieuw zakenmodel. Daarbij subsidiëren softwarebedrijven de aankoop in ruil voor de aanwezigheid van hun software. “Wat netbooks zo interessant maakt, is hun prijs”, zei Schmidt tijdens een vragensessie vorige […]

Advertentie

Google wordt mogelijk een speler op de markt van netbooks. Volgens OSNews wijst een uitspraak van topman Eric Schmidt erop dat het bedrijf nadenkt over een nieuw zakenmodel. Daarbij subsidiëren softwarebedrijven de aankoop in ruil voor de aanwezigheid van hun software.

“Wat netbooks zo interessant maakt, is hun prijs”, zei Schmidt tijdens een vragensessie vorige week. “Uiteindelijk zal het voor operatoren en anderen logisch zijn om het gebruik van netbooks te subsidiëren, zodat ze inkomsten uit diensten en advertenties kunnen halen door het gebruik.“

De uitspraak van Schmidt is weliswaar zeer licht, maar allesbehalve ondenkbaar. Google heeft met Android al zijn eigen mobiel besturingssysteem, en onder meer Asus experimenteert er al mee om het OS op een netbook te zetten.

Volledig nieuw is het idee echter niet. Zo betalen softwarebedrijven al langer aan computerbouwers om hun toolbar of demo aan de consument mee te leveren.

 

Pieterjan Van Leemputten schrijft over de Belgische telecommarkt en volgt de grote telefoonmakers. Hij onderscheidt zin en onzin over sociale media, wat vooral zijn buitensporig facebookgedrag moet verantwoorden. Daarnaast verdiept hij zich af en toe in privacy en beveiliging.