klimaat

Uber en Lyft bevinden zich door een studie momenteel in het oog van de storm. Een nieuwe en grootschalige studie geeft namelijk aan dat Uber en Lyft een bijzonder grote bijdrage leveren tot de dagelijkse uitstoot van C02.  


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Volgens de Union of Concerned Scientistszorgen maatschappijen als Uber en Lyft er net voor dat er 69 procent meer klimaatvervuiling wordt veroorzaakt. In steden vervangt een Uber of een Lyft meestal trips die per persoon als sowieso weinig uitstoot produceren zoals trips met het openbaar vervoer, de fiets, of zelfs afstanden die anders te voet zouden worden afgelegd. Uber en Lyft zouden daar iets aan kunnen doen door hun wagens zoveel als mogelijk elektrisch te maken, en door hun klanten aan te raden om te carpoolen.  

Dat is geen makkelijke eis, maar zowel Uber als Lyft hebben zicb beide bereid getoond om hun ecologische voetafdruk te verminderen. Zo rolde Lyftt een investering uit van miljoenen dollars om volledig C02-neutraal te worden. Uber test dan weer de mogelijkheid om bonussen te geven aan chauffeurs die met elektrische wagens rijden.  

Ondanks deze pogingen om van Uber en Lyft klimaatvriendelijkere bedrijven te maken, rijden de meeste wagens bij Uber en Lyft nog steeds op benzine of diesel. Beide bedrijven promoten wel carpooling maar consumenten staan niet meteen te springen om met een wildvreemde persoon een auto te delen. Er zal dus een veel systematischere oplossing moeten komen van de twee taxibedrijven, willen ze hun ecologische voetafdruk verminderen.