Twitter

De site verspreidde ook de persoonlijke gegevens van een Chinese wetenschapper.  

Advertentie

Niet alleen Facebook en Google nemen het op tegen foute informatie over het Coronavirus. Twitter heeft nu ook stappen ondernomen en financiële website Zero Hedge verbannen nadat het had beweerd dat een Chinese wetenschapper uit Wuhan het Coronavirus als wapen had ontwikkeld. Alsof dat nog niet genoeg was, gaf de website er de naam, foto, het e-mailadres en het telefoonnummer van de wetenschapper zomaar gratis bij.  

Twitter laat in een statement weten dat het Zero Hedge had verbannen omdat het de “platform manipulation policy” had geschonden. Zero Hedge laat echter weten dat het vorige week vrijdag een bericht had ontvangen dat ze de “abuse and harrassment”-richtlijnen aan het schenden waren. Twitter waarschuwde aan het einde van januari al dat het accounts zou opschorten die foutieve informatie verspreiden over het Coronavirus.  

De restrictie op Zero Hedge snijdt de website niet compleet af van de buitenwereld. Toch beperkt het wel het bereik dat Zero Hedge had op Twitter, aangezien de website over zo’n 670.000 volgers op Twitter beschikte. Het incident toont aan dat websites een behoorlijk risico nemen wanneer ze mainstream socialemedianetwerken gebruiken om samenzweringstheorieën te verspreiden.  

 

Advertentie