Google

Het Amerikaanse departement van justitie en de openbare aanklagers zullen misschien de krachten bundelen in hun onderzoek naar Google.  

Advertentie

 

Google zal binnenkort misschien te kampen krijgen met onderzoeken van het Amerikaanse departement van Justitie en van de openbare aanklagers. Zo meldden anonieme bronnen aan de Wall Street Journal. De bronnen menen dat de twee kanten van plan zijn om de krachten te bundelen in hun aanklachten tegen Google. ‘Het is slechts het begin van een dialoog’, laat de Wall Street Journal weten. ‘Maar het kan wel leiden tot iets meer’. De federale politie en de Amerikaanse staten hebben tot nu toe nog geen informatie over Google met elkaar uitgewisseld. Dat maakt een meeting tussen de twee zijden eens zo spectaculairBeide partijen hebben echter nog geen commentaar gegeven op de vermeende feiten.  

Er is trouwens helemaal geen zekerheid dat het departement van justitie en de openbare aanklagers genoeg raakvlakken zullen vinden om toch samen te werken. Zoals in het verleden al mocht blijken, zijn de individuele staten vaak veel agressiever in het onderzoeken van antitrust-zaken dan de huidige federale administratie. Er bestaat dus zeker een kans dat de twee partijen het oneens zullen raken over de manier waarop ze Google achterna willen zitten.  

Als de twee partijen het echter op een akkoordje kunnen gooien, ziet het er niet al te best uit voor Google. De onderzoeken die reeds tegen Google lopen zouden wel eens kunnen leiden tot extra restricties op Googles zoekmachine. Een samenwerking tussen de beide partijen zou het voor Google veel moeilijker maken om zich te weren tegen de wetgeving en zijn dominantie te blijven behouden.  

Advertentie