algoritmen

In 2019 wist de Chinese smartphonefabrikant Realme 25 miljoen telefoons te verkopen. Het bedrijf wil dat aantal in 2020 verdubbelen. 

Advertentie

Realme is een van de snelst groeiende smartphonemerken ter wereld. Het merk vond snel een afzetmarkt in India in 2019, en begint zich nu steeds meer te focussen op thuismarkt China. De fabrikanten hopen dat de Chinese dit jaar zal kiezen voor hun laatste nieuw telefoon, die 5G-compatibel is, en die met het oog op een verdere uitbreiding van het Chinese 5G-netwerk hoegenaamd niet ongelegen komt.

Voor iets meer dan 300 euro kan je het Realme X50 5G-toestel op de kop tikken. Dat maakt de telefoon een goedkope optie binnen het midrange-segment van telefoons.

Huawei en Oppo hebben zelf elk al reeds vier 5G-modellen gelanceerd. Xiaomi heeft er tot nu toe al drie gelanceerd, hoewel CEO Lei Jun vorig jaar meldde dat Xiaomi dit jaar maar liefst tien nieuwe modellen op de markt wil brengen.

Apple doet het de laatste jaren iets minder op de Chinese markt. Het bedrijf kende een piek in 2015, maar moet nu steeds vaker de duimen leggen voor Chinese en goedkopere varianten op de iPhone. De technologiegigant uit Cupertino wordt wel verwacht om later dit jaar ook zelf een 5G-toestel op de markt te brengen.

De 5G-smartphonegolf komt er nu China in sneltempo zijn eigen telecommunicatie-infrastructuur van een stevige upgrade voorziet. Dat is voor Chinese smartphonefabrikanten een mooie kans om hun eigen verkoop in thuisland China de hoogt in te jagen.

Realme ontstond als een dochtermerk van Oppo, een Chinees top-smartphonemerk. Daarna werd het merk onafhankelijk. Beide bedrijven, zijn bezit van BBK Electronics, een toestelfabrikant met heel wat jaartjes ervaring op de teller.

 

Advertentie