Facebook

Brazilië beboet Facebook voor het ongeoorloofd delen van gebruikersgegevens. Waar hebben we dat nog gehoord?


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Het Braziliaanse ministerie van Justitie heeft vandaag gezegd dat het de socialemediagigant Facebook een boete van 1,6 miljoen dollar heeft opgelegd voor het ongeoorloofd delen van gebruikersgegevens. 

Het ministeriële departement voor consumentenbescherming meldde dat het had ontdekt dat Facebook de gegevens van 443.000 gebruikers had vrijgegeven via de app ‘thisisyourdigitallife’. Het ministerie geeft aan dat de gegevens gebruikt werden voor twijfelachtige doelstellingen. Facebook heeft volgens Reuters tot nu toe nog niet gereageerd op het verzoek naar toelichting.

Het ministerie voor Justitie zei dat het grootste sociale netwerk ter wereld er niet in was geslaagd om zijn gebruikers te voorzien van correcte informatie omtrent privacy-instellingen, voornamelijk die aangaande de gegevens van Facebookvrienden en vrienden van die Facebookvrienden. Het ministerie laat ook weten dat het een onderzoek had opgestart in navolging van de mediaberichten over het misbruik van Facebook en de hele Cambridge Analytica-affaire in 2018. Facebook heeft 10 dagen om in beroep te gaan tegen de beslissing. De boete zou binnen 30 dagen betaald moeten worden.