Pentagon

Het Amerikaanse ministerie voor Landsverdediging is blijkbaar bezorgd dat de DNA-tests kunnen leiden tot onbedoelde veiligheidsrisico’s.  


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Het Pentagon heeft recent een memo laten circuleren die militair personeel adviseert om geen commerciële DNA-testjes te laten uitvoeren. Dat zegt Yahoo News. Naar verluidt waarschuwt de memo legerbeambten ervoor dat mails met gevoelige DNA-informatie ‘niet onderworpen zijn aan enige regelgeving en dat ze mogelijk persoonlijke en genetische informatie zouden kunnen blootleggen’.

Naar alle waarschijnlijkheid stuurde het Pentagon die memo uit net voor Kerstmis, aangezien de DNA-testkits tegenwoordig vaak bij wijze van cadeau onder de kerstboom terecht komen. Daarenboven merkt het Pentagon op dat de bedrijven achter de DNA-tests op legerbeambten jagen met sappige kortingen op de testjes. Een woordvoerder van het Pentagon, Sean Robertson, heeft bevestigd aan de New York Times dat de memo werd gestuurd naar werknemers van het ministerie voor Landsverdediging. “We willen er ons van vergewissen dat alle beambten zich bewust zijn van het risico omtrent commerciële geneticatests”, liet Robertson optekenen.

Robertson legde uit dat de “onbedoelde ontdekking van markers voor bepaalde ziektes of aandoeningen de carriere van een werknemer heel wat schade kunnen berokkenen.” Hij ging echter niet verder in op de ‘veiligheidsrisico’s’ die hij eerder vermeldde. Mogelijk is de memo een manier om de biometrische gegevens van hun persoon te beschermen. De Amerikaanse inlichtingendiensten lijken zich steeds vaker zorgen te maken over de mogelijkheid dat andere landen gebruik zouden kunnen maken van DNA, vingerafdrukken en gezichtsherkenning om Amerikaans staatsveiligheidspersoneel bloot te stellen.