Nieuws

Amerikaanse Nationale Veiligheidsadviseur waarschuwt het Verenigd Koninkrijk voor Huawei  

De VS wil duidelijk niet dat Huawei meebouwt aan het Britse nationale 5G-netwerk. 

De Amerikaanse nationale veiligheidsadviseur Robert O’Brien heeft het Verenigd Koninkrijk gewaarschuwd voor Huawei. De VS wil namelijk niet dat het Verenigd Koninkrijk zou samenwerken met Huawei voor de uitbouw van zijn nationale 5G-netwerk. Volgens O’Brien zou een dergelijke beslissing het Verenigd Koninkrijk blootstellen aan een spionagerisico.

“Ze gaan toch gewoon staatsgeheimen stelen, of het nu gaat om Britse geheimen omtrent kernenergie of gevoelige MI6- of MI5-dossiers.” Zo liet O’Brien weten in een interview met de Financial Times dat vandaag gepubliceerd werd. “Voor ons is het ietwat verbazend dat men in het Verenigd Koninkrijk Huawei als een soort van commerciële beslissing zou zien. 5G is een beslissing over de Nationale Veiligheid.”

O’Brien zei ook dat Europa, Japan, Nieuw-Zeeland en Australië de bezorgdheid van de Verenigde Staten tegenover Huawei eindelijk beginnen in te zien.

De Verenigde Staten zetten hun bondgenoten al een tijd onder druk om Huawei geen toegang te geven tot de uitbouw van hun nationale 5G-netwerken. De VS gelooft namelijk dat de Huawei-infrastructuur door Beijing gebruikt zou kunnen worden voor spionage-doeleinden. Huawei heeft die aantijgingen steeds ontkend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business