Italië

De Chinese telecomreus Huawei zou mogen meewerken aan de uitrol van 5G in Italië. Dat vindt de Italiaanse minister van Industrie.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!De minister deed de uitspraken na een cruciaal parlementair overleg over het al dan niet blokkeren van het telecombedrijf.  

De Verenigde Staten hebben geprobeerd – vaak ook met succes – om Italië en andere Europese bondgenoten ervan te overtuigen niet met Huawei samen te werken en dus geen Huawei-infrastructuur te gebruiken voor de uitbouw van hun nationale 5G-netwerken. Ook voor die andere Chinese telecomreus – ZTE – zouden de bondgenoten van Amerika moeten oppassen. Beide bedrijven ontkennen dat ze risico’s inhouden.  

Vorige liet het Italiaanse parlementaire veiligheidscomité Copasir zich ontvallen dat de Italiaanse overheid zou moeten overwegen om Huawei en ZTE van de uitrol van hun 5G-netwerk te verbannen. Telecom Italia, de grootste telecomgroep van Italië, kiest momenteel de leveranciers om de infrastructuur van hun netwerk te upgraden, en Huawei is een van de mogelijke kanshebbers.