Nieuws

Groenland verkiest Ericsson boven Huawei voor uitrol 5G 

Groenland heeft het Zweedse Ericsson verkozen boven het Chinese Huawei om infrastructuur te leveren voor de uitrol van hun 5G-netwerk. Dat zei de nationale telecomoperator Tele Groenland vandaag.  

De beslissing komt er nadat de Verenigde Staten hun partners ertoe aanzetten om Huawei uit hun 5G-deals te sluiten. “5G komt naar Groenland, maar een datum staat nog niet vast. We zien Huawei niet als een mogelijke leverancier voor het netwerk (van Tele Groenland).” Dat laat CEO Kristian Reinert Davidsen weten aan het Groenlandse TV-netwerk KNR.  

Een vertegenwoordiger van Huawei in Denemarken zei dat hun bedrijf helemaal niet op de hoogte was van eventuele plannen om 5G uit te rollen in Groenland. “Huawei heeft geen lopende zaken betreffende een mogelijke uitrol van 5g in Groenland”, zei de vertegenwoordiger.  

Tele Groenland nam de beslissing na eerst heel wat factoren in overweging te hebben genomen zoals de kwaliteit, de prijs en de veiligheid in de breedste zin van het woord.” Zo laat Stine Bosse, de voorzitter van Tele Groenland weten.   

Tele Groenland lijkt vooral bezorgd te zijn omtrent hoogtechnologische spionage vanuit China, en de Amerikaanse oproep om Huawei te weren uit de uitrol van 5G-netwerken, had er zeker ook iets mee te maken. Huawei blijft ondertussen ontkennen dat zijn infrastructuur gebruikt kan worden voor spionagedoeleinden.  

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business