Nieuws

Waalse Odoo haalt kapitaalinjectie van 90 miljoen dollar binnen

Odoo is de laatste jaren enorm gegroeid met een nieuwe kapitaalinjectie is de waarde van het bedrijf gestegen naar 400 miljoen dollar.

Odoo, het Waalse softwarebedrijf dat gespecialiseerd is in POS, ERP en verschillende andere tools voor marketing en e-commerce, heeft deze week 90 miljoen dollar aan vers geld binnengehaald.

Odoo

Het Amerikaanse durfkapitaalfonds Summit Partners legde in samenwerking met inversteringsfonds SRIW het geld neer in ruil voor een belang in het softwarebedrijf. Het bedrijf is de laatste jaren aan een sneltreintempo gegroeid en CEO Fabien Pinckaers wordt wel eens de Bill Gates van België genoemd.

Volgens De Tijd betekent de investering echter niet écht over vers kapitaal gaat. Volgens Pinckaers gaat het eerder om een opwaardering naar 400 miljoen euro. Pinckaers benadrukt verder nog dat het bedrijf in zijn hele geschiedenis tien miljoen euro heeft opgehaald en dat dat ook zo zal blijven.

Odoo
CEO van Odoo, Fabien Pinckaers. Afbeelding: Odoo.

Activiteiten

Maar wat doet Odoo nu precies? Allereerst is het een softwarebedrijf. Odoo biedt via een open-sourcemodel zijn software aan en koppelt daar een heleboel extra modules aan onder de naam Odoo Enterprise. Door het feit dat zijn software open is kunnen ontwikkelaars dus zelf applicaties ontwikkelingen. En dat blijkt ook realiteit te zijn, intussen zijn er wereldwijd al 16.000 applicaties voor het systeem en gebruiken 4,5 miljoen mensen de software al.

Odoo en de wereld

Zoals gezegd is het bedrijf de laatste jaren enorm gegroeid. Intussen werken 750 mensen voor Fabien Pinckaers vanuit alle hoeken van de wereld: San Fransisco, New York, India, Hongkong en Dubai. Uiteraard niet te vergeten: de Belgische zetel in Grand-Rosiere.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business