Belgische

In 2019 ontving bijna een kwart van de ondernemingen van 10 werknemers en meer bestellingen die via een website of app werden geregistreerd.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Van deze ondernemingen ontving 98 procent bestellingen die afkomstig waren uit België, en 50 procent ontving daarnaast ook bestellingen vanuit landen binnen de Europese Unie. Een kwart van die ondernemingen wist bestellingen van buiten de EU op te tekenen. Grote ondernemingen (met minstens 250 werknemers) exporteren het meest. Van de grote ondernemingen die online verkopen, deed 60 procent dat met Europese klanten, en 34 procent met niet-Europese klanten.  

De cijfers komen voort uit de resultaten van de enquête naar het gebruik van ICT en e-commerce bij ondernemingen dat jaarlijks georganiseerd wordt door Statbel, het Belgische bureau voor statistiek.  

Zeven op de tien Belgische ondernemingen beschikt over een website met de beschrijving van de aangeboden producten en diensten, met daarbij een prijslijst. Het gaat om een stijging van 5,3 procent ten opzichte van vorig jaar.  

Ook maken zeven op de tien ondernemingen gebruik van sociale media. Ondernemingen van minstens 250 werknemers hebben in negen op de tien gevallen een aanwezigheid op sociale media. Maar ook ondernemingen met 10 tot 49 personen benen bij. Zij wisten namelijk de sterkste stijging op te tekenen; van 55,8 procent naar 68,8 procent op twee jaar tijd.