Orange 5G

Orange scoort weer eens! De Franse telecomprovider start in Antwerpen met het eerste 5G-netwerk in België.

Advertentie

Orange is momenteel een 5G-newerk aan het uittesten in de Haven van Antwerpen, dat communiceert de provider in een persbericht. Daarmee negeert het bedrijf de politieke spelletjes en start het al zijn eigen tests. De telecomprovider wil daarmee bedrijven nu al aan de slag laten gaan met de nieuwe netwerktechnologie.

Orange 5G

Volgens DataNews gaat het momenteel om 7 bedrijfssites waar het 5G-netwerk wordt getest. Maar de mobiele provider zou tegen eind april van 2020 al 14 sites willen voorzien van het nieuwe supersnelle mobiele netwerk.

Orange koopt zijn netwerkapparatuur bij leverancier ZTE. Momenteel wordt het netwerk nog getest, maar volgens de eerste demo’s zou het netwerk al downloadsnelheden tot 1,42 Gbps en uploadsnelheden tot 329 Mbps behalen. Meer dan genoeg dus!

Antwerpen

Waarom kiest Orange nu precies voor de Haven van Antwerpen? Het antwoord daarop is redelijk eenvoudig; de milieuregelgeving in de Haven van Antwerpen maakt dat simpelweg mogelijk. Als de provider zijn 5G-netwerk nationaal zou willen uitrollen gaat dat zelfs niet. Het bedrijf wordt tegengehouden door een aangepaste wetgeving, en die is er momenteel nog niet. Natuurlijk is ook het feit dat je de zakelijke klanten als eerste kan bedienen een mooie primeur voor de provider. Bedrijven kunnen het 5G-netwerk voor verschillende toepassingen gebruiken.

Daarmee is de Franse provider ‘Orange’ meteen ook de eerste mobiele provider die een 5G testnetwerk in België heeft, van een primeur gesproken. Ook Citymesh heeft heuse 5G-plannen. Tegen eind van dit jaar wil het bedrijf ook in de Haven van Zeebrugge een 5G-netwerk installeren. Daarvoor heeft het zijn netwerkapparatuur bij Nokia gehaald.