iPhone

De iPhone-verkoop daalt meer dan 35 procent in China in de maand november. De verkoop van de iPhone 11 komt niet echt goed op gang. Zo meldt Crédit Suisse.  

Advertentie

De totale verkoop van iPhones in China is 7,4 procent gedaald ten opzichte van het jaar voordien. Dat meldt Matthew Cabral, analist bij Crédit Suisse. Voor die stelling steunde hij op gegevens van het Chinese ministerie van Industrie en Informatietechnologie.

De laatste iPhone 11-reeks kwam in september uit in China. De korte wachtrijen met fans van het eerste uur stonden in schril contrast met de honderden fans die zelfs voor de winkels kampeerden bij eerdere lanceringen.

Cabral schrijft ook dat Apple het moeilijk zou hebben om op te boksen tegen de nieuwe invoertarieven op consumententechnologie van 15 procent, die ingaat op 15 december.

Apple heeft Trump ondertussen al gevraagd om vrijstellingen van bepaalde consumententechnologie zoals de Apple Watches, onderdelen van de iPhone en andere producten. Vorige maand liet de Amerikaanse president weten dat hij het voorstel in overweging nam.

Advertentie