Nieuws

NASA onthult ‘meest krachtige raket ooit’ 

De SLS-raket zou worden gebruikt bij de bemande Artemis-missie van 2024. Normaal gezien stond de lancering gepland voor 2019, maar die datum is ondertussen al verschoven naar 2021.

NASA’s ‘Space Launch System’ oftewel SLS, heeft als bedoeling astronauten de ruimte in te brengen als onderdeel van het Artemisproject. Dit weekend liet NASA-directeur Jim Bridenstine het grote publiek van dichtbij een kijkje nemen naar het hele systeem, dat Bridenstine zelf beschrijft als ‘de krachtigste raket ooit gebouwd’.

De SLS heeft nu net zijn laatste testronde doorlopen. Om de brandstoftank te testen, werd een structureel gelijkaardige vloeibare waterstoftank onderworpen aan de compressie, spanning en buiging die de echte SLS in de ruimte zou ondervinden. De structurele integriteit van de SLS werd gemeten door duizenden detectoren die de druk en temperatuur opnamen. De tank werd werkelijk onderwerpen aan de zwaarst mogelijke omstandigheden. Nu de tank de test heeft doorstaan, is de testfase van de SLS nu helemaal voldaan.

Het SLS-programma loopt achter op schema, met een lancering die oorspronkelijk gepland stond voor 2019, met mogelijk een bemande missie die daarbij zou horen. Nu staat de eerste volledige test van de SLS pas voor 2021 op het programma. Op die manier zou de SLS klaar zijn voor de belangrijke Artemis-missie naar de maan in 2024.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business