Bezos

De Amazon-baas wil meer zaken doen met de VS.  

Advertentie

Google trok zich vorig jaar terug uit een contract met de Amerikaanse overheid of het leger omdat ze teveel tegenwind kregen van hun werknemers, en Microsoft-werknemers protesteerden vorig jaar hevig tegen de samenwerking met de Amerikaanse douane. Amazon zal naar alle waarschijnlijkheid niet toegeven aan dergelijke wensen van zijn werknemers. Dat vertelde Jeff Bezos tijdens het Reagan National Defense Forum. De VS zit in “grote problemen” indien grotere technologiebedrijven de Amerikaanse defensie de rug toekeren. Bezos zei ook dat de VS erover moet waken dat zij hun competitieve voordeel op rivalen als China op het gebied van ruimtevaart blijven behouden.

Bezos maakte het ook overduidelijk dat Amazon zou blijven vechten voor meer militaire contracten. Die uitspraak komt er nadat het Pentagon op het laatste moment voor Microsoft koos voor hun befaamde JEDI-contract. Bezos meldde dat hij “de Amerikaanse defensie zal steunen, omdat de VS zo belangrijk is.”

Jeff Bezos is niet positief over de hele lijn. Zo heeft hij de Amerikaanse overheid ervan beticht voor Microsoft te hebben gekozen omdat Trump naar verluidt het niet zo goed zou kunnen vinden met de Amazon-topman. Met zijn sterke mening verschilt Bezos niet al te veel van zijn aartsrivaal Microsoft, dat ook niet inging op de wensen van zijn werknemers om het contract met de Amerikaanse overheid stop te zetten.

Advertentie