Apple iPhone 11 Pro

Er is meer duidelijkheid rond de locatieverzameling van de Apple iPhone 11-reeks.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Deze week kwam het nieuws naar buiten dat beveiligingsexpert Brian Krebs ontdekt heeft dat de iPhone 11-reeks constant je locatie bepaalt en nakijkt. Zelfs wanneer je je locatiebepaling in de instellingen hebt uitgeschakeld. Na onderzoek bleek dat Apple voor sommige instellingen locatiebepaling moest afdwingen.

Apple iPhone 11-reeks

We hebben dit zelf getest en de verklaring van Krebs blijkt te kloppen. Al is de bedoeling hierachter een pak minder erg of kwaadaardig dan Brian Krebs de wereld wilde doen denken.

In een officieel statement aan TechCrunch gaf de iPhonegigant meer uitleg over de werking van zijn locatiebepaling. Apple geeft toe dat de iPhone soms locatiegegevens opvraagt. Maar volgens het bedrijf is dat nodig voor de bepaling van Ultrawide Band. Die Ultrawide Band-technologie is een wereldwijde standaard, helaas moet die technologie op sommige locaties uitgeschakeld worden en daarom dat je iPhone dus je locatie moet nakijken om zeker te weten dat het geen Ultrawide Band uitzendt.

Geen verzameling

Daarbovenop benadrukt het bedrijf dat de locatiegegevens die worden opgevraagd, mooi op het toestel blijven staan. En dat is ook logisch, die locatiegegevens dienen ook enkel voor de iPhone zelf om te weten waar en wanneer de Ultrawide Band kan gebruikt worden.

De technologie wordt onder andere gebruikt voor Appleā€™s Airdrop of Find My. Je hoeft als eigenaar van een iPhone 11-model dus zeker geen schrik te hebben.