NASA

NASA is bijna klaar om zijn eerste bevindingen van de Parker Solar sondemisssie voor te stellen. Zo komt het grote publiek morgen eindelijk te weten wat de ruimtevaartorganisatie nu precies ontdekt heeft.  


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!De sonde vloog drie keer dichter bij de zon dan enig ander ruimtevoertuig ooit heeft gedaan. Daardoor kon de Parker Solar-sonde verschillende belangrijke gegevens registreren. Net na de lancering kwamen de teamleden van de Parker Solar sondemissie tot de conclusie dat de sonde in staat is tot de opname van veel meer data dan oorspronkelijk werd gedacht. De teamleden maakten handig gebruik van die capaciteit, en zorgden ervoor dat er veel meer gegevens konden worden geregistreerd dan ze oorspronkelijk verwacht hadden.

NASA heeft de gegevens van die missie wel gedurende de maand november al mondjesmaat meegegeven aan het grote publiek. Toch is de conferentie die morgen gepland staat erg belangrijk, aangezien die ons in staat zal stellen om die details beter te kunnen begrijpen. Aan de teleconferentie nemen ook 4 missie-experts mee die de resultaten van de ruimtesonde in detail zullen bespreken.

De teleconferentie zal volgens EST morgen plaatsvinden om half twee in de namiddag op de website van NASA. Een halfuur voor de streamsessie zal het ook zijn bevindingen publiceren in het magazine ‘Nature’. Wie op dat moment niet kan kijken, kan de NASA Science Live episode nog op Facebook, YouTube en Periscope bekijken om drie uur in de namiddag volgens EST.