Nieuws

NASA-foto’s tonen beelden crashsite Indische Vikram maanlander  

In september verloor India het contact het met zijn “Vikram” maanlander. Dat gebeurde op 1,6 kilometer van de oppervlakte van de maan.

NASA heeft nu ook bevestigd dat de foto’s die werden genomen door de Lunar Reconnaissance Orbiter ook effectief tonen waar de Vikram maanlander precies is terecht gekomen. De echte ontdekking daarvan is echter niet toe te schrijven aan NASA zelf, maar aan een ‘amateur’, namelijk Shanmuga Subramanian. Subramanian is een Indische ingenieur en codeerder die subtiele verschillen opmerkte tussen de voor- en na-foto’s die in oktober genomen werden.

Volgens NASA werd het gruis dat Shanmuga opmerkte op zo’n 750 meter van de belangrijkste crashsite gevonden. Vorige week raakte bekend dat Vikram binnen een straal van 500 meter van zijn oorspronkelijke mikpunt was neergekomen, maar daar werden echter geen beelden van vrijgegeven. De crash was blijkbaar te wijten aan een probleem met de remschroeven. Het Chandrayaan-2 ruimteschip dat Vikram lanceerde is wel nog operationeel en cirkelt nog steeds rond de maan, terwijl het allerlei gegevens over de maan en haar omgeving verzamelt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business