Twitter

Het socialemediabedrijf heeft dan toch beslist om de feature toe te passen nadat die eerst uitgebreid getest werd. 


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Na maanden van testjes en probeersels, zullen Twittergebruikers vanaf nu de antwoorden op hun tweets kunnen verbergen. In plaats van ongepaste of beledigende commentaren te verwijderen, zorgt deze nieuwe optie ervoor dat je de conversatie meer kan ‘editen’ als het ware. Andere Twitter-gebruikers kunnen nog steeds al je tweets zien door te klikken op het grijze icoontje dat verschijnt nadat je een comment hebt verborgen. De optie is zowel toegankelijk voor de webversie als voor de mobiele versie.  

Tijdens de testen liet Twitter al weten dat gebruikers voornamelijk van de optie gebruik maakten om comments te verbergen die ze als ‘irrelevant or ronduit enerverend’ beschouwden. De feature werd eerst uitgetest in Canada. Daar gaf maar liefst 27 procent van de gebruikers wiens reply werd verborgen door een andere gebruiker te kennen dat ze ‘in het vervolg beter zouden nadenken over hun antwoorden.’ Twitter geeft wel aan dat de tool nog bijgesteld moet worden. Het socialemediabedrijf ontdekte namelijk ook dat sommige gebruikers de tool niet durfden te gebruiken uit vrees voor repercussies.  

De feature komt net te midden van een periode waarin Twitter steeds meer controle begint uit te oefenen op zijn platform. Ondertussen heeft ook Instagram een belangrijke nieuwe feature doorgevoerd; namelijk dat het aantal likes op een foto niet meer op het eerste zicht te zien is. Sociale media lijken dus ietsjes te veranderen.