internet

Daarmee probeert het Midden-Oosterse land om sociale ontevredenheid de kop in te drukken. 


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Iran gebruikt een techniek die erg populair is in autocratische landen. Het Midden-Oosterse land wil de sociale onrust over de brandstofprijzen de kop indrukken door het internet nu af te sluiten. De protesten over de brandstofprijzen kwamen er nadat de overheid een prijsstijging van meer dan 50 procent doorvoerde. Hier en daar zijn er wel underground nieuwsmedia die berichten over de strubbelingen in Iran, maar de online vrije meningsuiting wordt wel sterk ingeperkt. Je kan vanuit Iran nog steeds telefoontjes plegen naar het buitenland maar ze worden naar verluidt sterk in de gaten gehouden.  

De regering heeft echter zelf nog niet toegegeven dat ze het internet hebben afgesloten. De beperking van de internetmogelijkheden in Iran zorgt er ook voor dat we het nieuws vanuit Iran ook minder goed kunnen volgen.  

Spijtig genoeg is Iran daar niet alleen in. Ook India en Pakistan hebben de afgelopen maanden het internet al eens afgesloten toen de discussie over Kashmir weer eens opflakkerde. Rusland schonk zichzelf dan weer de macht om het internet zomaar af te sluiten wanneer het daar zin in heeft.