Google

Daarnaast willen ze ook dat Google stopt met het financieren van klimaatontkennende groeperingen. 


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Zo’n duizend werknemers bij Google – vandaag de dag zijn het er al meer dan 1100  – hebben hun handtekening gezet onder een open brief waarin ze Google vragen om een klimaatplan op te stellen. De werknemers vragen specifiek om een strategie die specifiek vier pijlers in acht neemt; zo zou Google tegen 2030 een nulstandaard qua uitstoot moeten hanteren. Hoewel Google recent nog aankondigde dat het 2 miljard dollar zou investeren in hernieuwbare energie, lijken de werknemers ervan uit te gaan dat hun bedrijf gerust een tandje bij kan steken.

De werknemers vragen ook dat Google geen contracten meer sluit met bedrijven die fossiele grondstoffen ontginnen. Daarnaast willen de Googlers dat hun bedrijf een plan opstelt waarbij er geen enkele vorm van financiering meer uitgaat naar klimaatontkenners. Ten laatste willen de Google-werknemers dat de technologiegigant geen enkele samenwerking meer aangaat met groeperingen die meewerken aan de onderdrukking van vluchtelingen.

De golf van sociaal activisme is allesbehalve nieuw in Silicon Valley. In april publiceerden Amazon-werknemers nog een open brief met daarin gelijkaardige voorwaarden. Ook de werknemers van Amazon eisten dat hun bedrijf een versnelling hoger schakelde wat betreft hun klimaatdoelstellingen.