5 Amerikanen zijn overleden na een schietincident tijdens een Halloween-feestje in een Airbnb-huis. De online verhuursite voor accommodaties gaat zijn veiligheidsmaatregelen opschroeven.

Advertentie

In Orinda, een stadje in Californië met nog geen 20.000 inwoners, is Halloween een echte horroravond geworden. Een Halloween-feestje liep volledig uit de hand door een schietincident. Daarbij kwamen 5 mensen om het leven. De organisatoren van het feest hadden als locatie een villa afgehuurd die ze op Airbnb vonden. Dat schijnt in Amerika een courante praktijk te zijn. Door het huren van een private locatie omzeilen organisatoren het aanvragen van de nodige vergunningen om zo’n feest te kunnen organiseren.

Airbnb wil hier korte metten mee beginnen maken. Ze willen niet langer dat accomodaties die op hun website worden geplaatst, nog gebruikt worden voor het organiseren van onbewaakte evenementen. Dat was te lezen in een tweet van CEO Brian Chesky. Daarin betuigde hij steun aan de slachtoffers en kondigde hij enkele maatregelen aan.

Allereerst zal technologie worden ingezet om alle aanvragen te scannen en degene met een ‘hoog risico’ te detecteren. Airbnb gaat ook een speciaal team oprichten om deze riskante aanvragen te behandelen. Wie betrapt wordt op het organiseren van private feestjes in een Airbnb-locatie, zal zonder pardon van het platform worden verwijderd. Uit reacties op de tweet van Chesky valt af te leiden dat het nieuwe beleid van Airbnb niet op groot applaus wordt onthaald.

Advertentie