Wil je jezelf master of doctor in de kunstmatige intelligentie kunnen noemen? In Abu Dhabi is een universiteit gesticht waar je je in dit vakdomein kan specialiseren.

Advertentie

‘Artificial Intelligence’: het is zonder twijfel het meest hippe woord van de laatste jaren. Vraag aan eender welk bedrijf of zij AI in hun dagelijkse werking en hun diensten implementeren,, en ze zullen het je met veel kleuren en geuren uitleggen. Maar nog lang niet iedereen begrijpt even goed wat AI juist is, ook zij die er dagelijks mee menen te werken. Want er zijn maar weinig academische opleidingen die zich hier in specialiseren.

“Dat probleem valt op te lossen”, dacht men in Abu Dhabi. Daar is de gloednieuwe Mohammed bin Zayed University uit de grond gestampt. Dit is de eerste universiteit die zich voor de volle 100% toewijdt op het studiegebied van kunstmatige intelligentie. Aan de universiteit kunnen studenten een master- of doctoraatprogramma volgen binnenin drie specifieke specialisaties: machine learning, computervisie en Natural Language Processing. Buiten de lessen zullen ze toegang krijgen om te experimenten met ’s werelds ‘meest geavanceerde AI-systemen’. Daarnaast zullen de academici aangesloten aan de universiteit voortdurend onderzoek voeren naar de laatste innovaties.  De universiteit zal officieel de deuren openen voor studenten vanaf september 2020.

Triviafeitje van de dag: Mohammed bin Zayed is de kroonprins van de Verenigde Arabische Emiraten.

Mohammed bin Zayed, de man naar wie de eerste AI-universiteit vernoemd is.

Uitnodiging aan rest van de wereld

De universiteit wil graag studenten van over heel de wereld verwelkomen. Opleidingen zullen dan ook volledig Engelstalig zijn. Sultan Ahmed Al-Jaber, een belangrijk politiek figuur in de VAE, heette alvast iedereen welkom. Hij noemde de universiteit een ‘open invitatie van de Emiraten naar heel de wereld om het potentieel van AI te benutten’.

Wil jij meer te weten komen over AI? Dan hoef je zeker geen trip naar Abu Dhabi te maken. Op 14 november brengen wij tijdens Business Meets AI  kunstmatige intelligentie naar Bluepoint in Antwerpen. Meer dan 15 sprekers zullen hun ervaringen delen over wat AI voor business kan betekenen. Interesse? Schrijf je dan hier in!