Nvidia

Sommige creaties zijn schattig, andere lijken dan weer weggelopen te zijn uit een remake van Frankenstein. 

Advertentie

Wat als je de glimlach van je huisdier op een ander willekeurig dier zou kunnen planten? Een ingenieursteam van Nvidia met iets teveel tijd om handen hield zich ermee bezig. Dat heeft het project ‘GANimal’ als gevolg gehad. Het woord is overigens een geeky samentrekking van GAN (een soort van vertaalnetwerk voor afbeeldingen) en ‘animal’, Engels voor ‘dier’. Met GANimal kan je nu een foto nemen van je huisdier, en zijn of haar gezichtsuitdrukking overhevelen naar een willekeurige diersoort zoals mopshondjes, maar zelfs ook hyena’s, beren en leeuwen.  

Je raadt misschien al dat dat niet zonder slag of stoot verloopt. En je hebt gelijk. In de meeste gevallen is de schattige glimlach van je hond een heel stuk minder schattig op een beer of op een gordeldier.  

Hoewel het een gek experiment is, toont het wel aan dat AI veel leutigs te bieden heeft. Het team wil de GAN-netwerken nu ook beginnen toepassen op andere soorten beelden zoals bloemen en eten. Volgens Nvidia is dit “hoe we vooruitgang boeken in technologie door nieuwe ‘problemen’ op te lossen. Nvidia mag hier op een volmondig akkoord rekenen. De creatie van hybride dieren staat ook op mijn persoonlijke bucket-list. Nu kan je het hier zelf proberen. 

Wil je meer te weten komen over AI en de gekkigheid die het allemaal te bieden heeft? Schrijf je dan als de bliksem in voor Business Meets AI, het event in Vlaanderen voor wie meer wil weten over AI 


Geen velden gevonden.