Duolingo

De toegankelijke tool om een nieuwe taal te leren, is nu ook beschikbaar op je iPhone. Duolingo meldt dat Android ‘snel’ zou volgen.  


De Duolingo-bibliotheek met interactieve korte verhaaltjes wordt nu ook beschikbaar op je iPhone. Voor wie de app niet kent; de Stories zijn korte audiovisuele verhaaltjes die je lees- en luistervaardigheid uittesten. Tot voor kort was die feature dus enkel beschikbaar op het web, maar nu kan je de app dus ook raadplegen vanop je iPhone.

De Duolingo-bibliotheek is ondertussen al rijkgevuld met verschillende verhaaltjes. Zo vind je er zowel fictie als non-fictie en zijn er ook klassiekers zoals ‘De Gelaarsde Kat’ op te vinden. Uiteraard moet je af en toe bepaalde stukjes uit het verhaal zelf vertalen, of wordt je gevraagd om bepaalde zinnen aan te vullen.

Hoewel de bibliotheek goedgevuld is, is de feature zelf nog steeds redelijk beperkt. Zo zijn de Stories van Duolingo enkel nuttig voor Engelstaligen die Spaans, Frans, Duits of Portugees willen leren, en voor Spaans-, Portugees-, en Chineestaligen die Engels willen leren. Hoewel Duolingo nog geen officiële releasedatum heeft voor de feature op Android, zegt het bedrijf dat de tool ‘snel’ voor Android beschikbaar zal zijn.