tool

De tool kan je preventieve tests voorstellen op basis van je geslacht en leeftijd.  

Advertentie

Facebook heeft zonet een nieuwe gezondheidstool gelanceerd. Die komt er maanden nadat het socialemediaplatform hun nieuwe feature omtrent bloeddonatie beschikbaar maakte in de VS. De tool heet ‘Preventieve Gezondheid’ en werd in het leven geroepen zodat je proactiever zou omspringen met je gezondheid. Het sociale netwerk zegt dat je de tool ook op je telefoon kan gebruiken om na te gaan welk soort preventieve screenings nu precies aangewezen zijn voor jouw geslacht en leeftijd. Zo kan de tool je bijvoorbeeld aanraden om je bloedsuikerspiegel eens te laten testen of om een mammografie te laten uitvoeren.

Momenteel focust de test op hart- en vaatziekten en kanker. Dat zijn meteen ook de twee voornaamste doodsoorzaken in de VS. Via Facebook kan je vanaf nu ook een reminder instellen voor je check-up ingeval je er zelf eentje gepland had. Wanneer je de check-up hebt laten uitvoeren, kan je die ook afkruisen van je checklist.

Facebook meldt ook nog dat de testjes die de tool voorstelt gratis zijn of dat ze worden terugbetaald door je ziekteverzekering. In het geval dat je ze nodig hebt, kan dokter Facebook je ook doorverwijzen naar goedkope alternatieven mocht je ze nodig hebben. Facebook vertelt je ook de meest toegankelijke locaties waar je je griepvaccinaties kan verkrijgen, zoals in supermarkten en apotheken.

De tool roept wel heel wat bezorgdheid op. Aangezien het in het verleden al meermaals werd aangetoond dat Facebook het niet altijd even nauw neemt met privacy, is de consternatie groot. Facebook geeft echter aan dat zij nooit de testresultaten van de Facebook-gebruiker zullen kunnen inkijken. Ook zal de gevoelige informatie niet gedeeld worden met derde partijen, en zal je ook geen advertenties te zien krijgen met medicatie en producten die je kwaaltjes tegengaan.

 

 

 

 

Advertentie