Huawei

In het derde kwartaal van dit jaar kon Huawei fors meer omzet binnenhalen. Voornamelijk door de marktleiderspositie voor 5G-materiaal.

In het derde kwartaal van dit jaar heeft de Chinese smartphonegigant, Huawei, een omzet binnengehaald van omgerekend 78 miljard euro. Een mooie prestatie gezien de instabiele omstandigheden waarin het bedrijf zich momenteel bevindt.

Huawei & 5G

De voornaamste reden dat het bedrijf zijn omzet ziet stijgen komt door de verkoop van zijn 5G-netwerkapparatuur. Wereldwijd zijn bedrijven en landen druk in de weer met de ontwikkeling en aankoop van 5G-apparatuur. Huawei is één van de grootste aanbieders als het op die apparatuur aankomt.

Intussen liet ook Duitsland weten dat het een samenwerking met Huawei, voor zijn netwerkapparatuur, niet uitsluit.

Smartphones

Toch heeft het bedrijf in het laatste kwartaal 26 procent meer smartphones verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. In totaal gingen zo’n 185 miljoen toestellen de toonbank over desondanks de beperkingen door het handelsverbod.

De smartphoneproducent liet zelf nog weten dat de gevolgen van het handelsverbod een stuk minder impact hebben dan het bedrijf had verwacht. Toegegeven, de algemene omzet van verkochte smartphones zal toch lager liggen. Het bedrijf spreekt zelf van een algemene daling tot wel 10 miljard dollar.