Palo Alto, CA, USA – March 18, 2014: The HP World Headquarters located in Palo Alto. Hewlett-Packard is an American multinational information technology corporation and computer hardware manufacturer.

HP gaat grote herstructureringen doorvoeren. En dat gaat de kop van vele mensen kosten.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!HP kwam vandaag met nieuws naar buiten waardoor veel werknemers met knikkende knieën naar hun werk zijn gegaan. De laptop- en printerfabrikant gaat in de komende jaren 7000 tot 9000 banen schrappen. Als je in gedachten houdt dat HP wereldwijd zo’n 55.000 werknemers in dienst heeft, lijkt niemands positie nog veilig te zijn.

Dat is allemaal onderdeel van een groot herstructureringsplan dat HP zal doorvoeren. Dat nieuws kondigde kersvers CEO Enrique Lores aan. Lores zal op 1 november officieel in functie treden en is duidelijk van plan de koers drastisch te wijzigen. Vooral de printdivisie heeft het de laatste jaren bijzonder moeilijk. Door duizenden werknemers de laan uit te sturen, hoopt het bedrijf tegen 2022 tot 1 miljard USD (911 miljoen euro) te besparen.

Lores zei in zijn mededeling dat HP zijn printers ook een stuk goedkoper zal verkopen. Hiermee hopen ze dat de consument het merk trouw blijft in de aankoop van inktpatronen. Het zijn vooral deze patronen die de printdivisie rendabel moeten maken. Er was ook nog leuk nieuws voor de aandeelhouders: het dividend wordt met 10 procent opgetrokken.

Onduidelijke gevolgen voor België

HP heeft ook vestigingen in België, waaronder in Diegem. Welke gevolgen de hervormingen zullen hebben voor werknemers van HP in België? Dat is voorlopig nog een raadsel.