samsung

Jaar na jaar zien we de Samsung Galaxy S en Galaxy Note smartphones dichter naar elkaar groeien. De kans bestaat dat ze volgend jaar samengevoegd worden.

Advertentie

Al enkele jaren lanceert Samsung in het voorjaar zijn nieuwe Galaxy S smartphones en aan het einde van de zomer de Galaxy Note smartphones. Aanvankelijk hadden de reeksen duidelijke verschillen, maar de laatste jaren groeien de smartphones steeds dichter naar elkaar toe. Je kan in feite zeggen dat de Note toestellen simpelweg de S toestellen zijn met een stylus. Ook Samsung lijkt dit te beseffen en overweegt de twee reeksen samen te voegen.

De discussies hierover zouden al even gaande zijn bij Samsung. Evan Blass heeft nu van een betrouwbare bron vernomen dat dit nog steeds zo is. De kans bestaat zelfs dat Galaxy S en Galaxy Note volgend jaar omgevormd worden tot één reeks.

Samsung Galaxy One?

Wat er gaat gebeuren met de naamgeving is niet geheel duidelijk. Er zijn wel geruchten dat de verandering al kan gebeuren voor de Galaxy S11 reeks van volgend jaar. Een mogelijk naam voor de “nieuwe” reeks smartphones zou ook Galaxy One zijn. Qua creativiteit scoort Samsung dan weliswaar niet hoog, aangezien Motorola al over verschillende Motorola One toestellen beschikt.

Hoe de line-up eruit zal zien, is ook nog gokken. Het lijkt logisch dat Galaxy One dan zowel toestellen met S Pen als zonder S Pen zal bevatten. Op die manier is er voor ieder wat wils, want niet iedereen heeft nood aan een stylus in zijn smartphone.

Met deze wijziging zou er wel een gat kunnen komen in de lanceerstrategie van Samsung. Dat gat kan gedicht worden door de nieuwe Samsung Galaxy Fold. De vouwbare smartphone is begin deze maand (eindelijk) officieel gelanceerd in bepaalde regio’s. Als de Galaxy Fold succesvol blijkt en die reeks verder uitgebreid wordt, dan kan het gat hiermee gedicht worden. De Galaxy One reeks kan dan de huidige S reeks in april vervangen en de Fold vervangt dan op zijn beurt de lancering van de Note in augustus.

Advertentie