AI
Vijf nieuwe kleuren voor échte professionals.

Toen Apple zijn nieuwste iPhone met drie camera’s lanceerde deze week, kon marketingdirecteur Phil Schiller niet stil blijven over het feit dat dit fonkelnieuwe toestel steeds weer het perfecte kiekje weet te schieten.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Dat gebeurt door middel van 8 verschillende soorten exposure die worden vastgelegd nog voor de eigenlijke foto gekiekt wordt.  

Wanneer je op de shutter-toets van de allernieuwste iPhone drukt, analyseert de neurale motor de samensmelting van lange en kortere beelden, en kiest daaruit de beste foto. Daarvoor worden eerst alle pixels gescreend; eventuele noise wordt verwijderd en details worden geoptimaliseerd. Schiller noemt die eigenschap “deep fusion”, en meldt die waarschijnlijk deze herfst nog veel te zien zal zijn.  

Het lijkt alsof Apple steeds meer begint in te zetten op AI met gesofisticeerde AI-software en speciale chips die steeds meer op de voorgrond komen.  

In de zoektocht naar betere foto’s, probeert Apple een competitief voordeel te behalen met de op maat gemaakte chip waarmee de iPhone aangedreven wordt. Een speciaal deeltje van de chip werd dan ook omgedoopt tot de “neurale motor”, en is voorbehouden voor AI-taken. Daaronder vallen ook betere foto’s.  

In feite is het aantal camera’s achteraan de iPhone niet zo belangrijk, maar zijn het de chips en de software die een cruciale rol spelen in de algemene kwaliteit van de foto’s. En daar is vooral AI van uitermate belang.