pesticiden

Soms verschijnen er speeltjes op Amazon zonder dat die wel gescreend zijn op veiligheid. Volgens een rapport van de CNBC zeggen verschillende externe verkooppartijen dat ze slechts voor een bewijs van veiligheidsgarantie werden gevraagd, weken nadat de producten al lang online werden aangeboden voor verkoop.

Hoewel dat ervoor kan zorgen dat producten inderdaad sneller in de zoekresultaten worden opgenomen, zouden er op die manier wel eens onveilige producten verkocht kunnen worden op Amazon.

Een woordvoerder van Amazon vertelde CNBC dat het bedrijf de nodige veiligheidsdocumenten “kort na de opname van het product” opvraagt. In een e-mail verklaart Amazon dat het regelmatig de vereiste veiligheidsdocumenten opvraagt bij zijn partners. Externe partijen die niet de nodige veiligheidsdocumenten voorzien, worden meteen geschrapt uit het aanbod van Amazon.

De hele manier van werken zorgt natuurlijk voor een marge waarin onveilig speelgoed mogelijk aan klanten kan verkocht worden. Zo kwam Amazon recent nog onder vuur te liggen voor de verkoop van duizenden items die door federale overheidsbureaus als onveilig werden bestempeld. Nadat de Wall Street Journal erachter kwam dat Amazon wel meer duistere dingen aanbiedt op zijn website – gaande van niet-gereglementeerde pesticiden tot onveilig speelgoed – is het onduidelijk gebleven of Amazon wel effectief iets aan deze situatie doet.