craig newmark
Original photo by JD Lasica, CC BY 2.0. Modifications by Blanca Flores/Wikimedia Foundation, CC BY 2.0.

Wikipedia kan maandelijks rekenen op 18 miljard weergaven. Daarmee wordt de website gezien als een van de tien meest populaire websites. Dat trekt echter ook minder goede zieltjes, zoals hackers. Vorige week was Wikipedia bijvoorbeeld een tijdlang offline doordat het slachtoffer was van een grote DDoS-aanval. Zelfs nu, terwijl de website weer online is, moet […]

Wikipedia kan maandelijks rekenen op 18 miljard weergaven. Daarmee wordt de website gezien als een van de tien meest populaire websites. Dat trekt echter ook minder goede zieltjes, zoals hackers. Vorige week was Wikipedia bijvoorbeeld een tijdlang offline doordat het slachtoffer was van een grote DDoS-aanval. Zelfs nu, terwijl de website weer online is, moet de website zich nog steeds weren tegen de aanval.

Wikimedia Foundation, het moederbedrijf van Wikipedia, kondigt nu aan dat ze van Craigslist oprichter Craig Newmark een donatie van 2,5 miljoen ontvangen voor het opschroeven van de beveiliging. Newmark is een grote fan van betrouwbare informatie op het internet en daarom hecht hij zoveel waarde aan Wikipedia. Het is dan ook niet de eerste keer dat hij een donatie overmaakt aan het bedrijf, eerder doneerde hij reeds 500,000 dollar voor betere tools en beleidsmaatregelen voor het rapporteren van vandalisme op Wikipedia.