Google Calendar update

Gebruik jij Google Calendar? Een nieuwe update gaat ervoor zorgen dat meetings met minder problemen gepland kunnen worden.

Advertentie

Google Calendar voor desktop heeft een upgrade gekregen in de vorm van nieuwe functionaliteit. De app zal nu suggesties maken aan andere gebruikers als zij een meeting willen inplannen op een tijd waar je normaal gezien niet aan het werk bent. Het gaat dus over een slimme manier om je kalender te delen, waardoor je de focus op belangrijke dingen kan leggen. 

Google Calendar update

Google Calendar en digitaal welzijn

Google had eerder al een soortgelijke functionaliteit voor als je op vakantie was of op een andere manier onbeschikbaar. De app wees dan automatisch uitnodigingen voor meetings af zodat je niet meer zelf moest afstemmen voor een beter moment. Op die manier helpt Google je dus bij het verhogen van je digital wellbeing. Het bedrijf wil daar met deze update voor Calendar dus nog een stapje verder in gaan en het ook tijdens de gewone werkweek nuttig maken. Wie op een vreemd uur een vergadering plant, krijgt dan de melding dat de genodigden mogelijk niet aanwezig zullen kunnen zijn. 

De nieuwe functie wordt momenteel uitgerold voor gebruikers van G Suite. Wie ze begint te gebruiken zal een schatting te zien krijgen van zijn werkuren, waarna je ze naar eigen wens kan aanpassen. Binnenkort komt de optie ook naar de gratis versie van Google Calendar. 

Advertentie