universiteiten

Huawei heeft plannen om jaarlijks meer dan 300 miljoen dollar uit te geven aan onderzoeksfinanciering voor universiteiten.  

Advertentie

Zo laat een hooggeplaatst kaderlid bij Huawei weten. Dat alles terwijl de Chinese telecomreus er alles aan doet om het hoofd boven water te houden te midden van een Amerikaanse handelsoorlog die een sterke invloed heeft gehad op de zaken en de academische samenwerkingen van Huawei.  

Huawei Technologies vecht al een tijdje met hand en tand tegen het Amerikaanse handelsverbod. Al sinds mei is dat namelijk een echte aderlating voor Huawei die er ook voor zou kunnen zorgen dat Huawei zijn toegang tot belangrijke Amerikaanse leveranciers voorgoed kwijt is.  

MIT heeft eerder dit jaar de banden met Huawei verbroken nadat de Amerikaanse autoriteiten het bedrijf onderzocht hadden voor overtredingen op het geldende handelsverbod.  

Volgens Huawei valt de schade nog wel mee. Slechts een paar academische instellingen zouden de banden met Huawei verbroken hebben. De onderwijsinstellingen die nog steeds met Huawei in contact zijn; zullen daar rijkelijk voor beloond worden. Zo meldde Huawei dat het de subsidie aan universiteiten steeds meer zou opdrijven.  

Huawei gaf ook nog mee dat ze al meer dan 200.000 5G-basisstations hadden verscheept naar afzetmarkten over de hele wereld.  

Advertentie