#AppleToo

Ook andere technologiebedrijven krijgen nu af te rekenen met de Amerikaanse invoertarieven.  

Advertentie

Een paar van je favoriete technologische snufjes zullen binnenkort een pak duurder worden. Althans, dat geldt voornamelijk voor de bedrijven die ze fabriceren. Zoals hij al eerder had aangekondigd, heeft Trump nu officieel zijn invoertarieven voor Chinese onderdelen en goederen opgedreven. De maatregel is met 15 procent een aderlating voor technologiebedrijven. Voornamelijk Apple zou de klap nog iets harder voelen dan de andere bedrijven. De prijsstijging zal zijn effect hebben op AirPods, de Apple Watch, de HomePod en iMacs.  

De invoertarieven zullen een hele resem componenten een pak duurder maken. Zo zullen onder andere camera’s en lithium-batterijen heel wat prijziger worden. Een nieuwe golf van tarieven zou er aankomen op 15 december, als er tenminste tot dan geen onderling akkoord werd gevonden. 

Het is onduidelijk of Apple en consorten de prijzen zal opdrijven om te compenseren voor die invoertarieven. Het is namelijk de eerste keer dat Apple voor een dergelijke uitdaging staat. Apple kijkt in elk geval tegen moeilijke tijden aan. Een stagnerende groei en hoge invoertarieven lijken het de reus uit Cupertino niet makkelijk te maken de komende dagen.