apple

Indiërs van Bombay tot Kerala zullen vanaf nu af aan online Apple-producten kunnen shoppen. De Indische regering heeft vandaag namelijk aangekondigd dat het de regelgeving omtrent lokale productie zou versoepelen.


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox!Concreet wil dat zeggen dat grote techbedrijven zoals Apple geen handel konden drijven in het Aziatische land. Daar komt nu dus verandering in. Binnen een aantal maanden zou Apple al zijn online verkoop in India van start laten gaan.  

Dat is een grote vooruitgang voor Apple. De technologiegigant heeft namelijk slechts een kleine aanwezigheid in een staat van meer dan één miljard mensen. Chinese Android-telefoonfabrikanten waren tot nu toe steeds de gangbare keuze in het Indische subcontinent. Dat was het gevolg van een Indische wet op directe investeringen die vereist dat 30 procent van de productie van een bepaald merk in India zelf moet plaatsvinden. De Indiërs die dan toch liever een Apple-telefoon tegen hun oor drukten, kochten die meestal ook in het buitenland. Apple kondigde ook de opening van een aantal officiële verkooppunten aan in India. Die zouden er dit jaar nog komen.  

Vandaag de dag doet de iPhone het niet al te best in India, en is de telefoon slechts goed voor een aandeel van 2 procent. Dat is een teleurstellend cijfer, zeker wanneer je je bedenkt dat India de snelst groeiende smartphonemarkt ter wereld is. Zo verwacht het land dat tegen 2022 zo’n 829 miljoen personen zich zullen bedienen van een smartphone. Dat zou neerkomen op meer dan twee keer de totale bevolking van de Verenigde Staten. Met andere woorden; India is een uitstekende groeikans voor Apple, zeker nu de internationale smartphoneverkopen stagneren.  

Om de Indische gebruiker te paaien, kondigde Apple een hele resem speciale iOS 13-features aan, waaronder toetsenborden voor alle 22 Indische talen, en met nieuwe Indisch-Engelse stemmen voor Siri