Polestar

Volvo's dochterbedrijf Polestar onthulde gisteren zijn eerste indrukwekkende fabriek in China. Van daaruit zal het zijn Polestar 1 exporteren.


Polestar, het dochtermerk van Volvo in Zweden onthulde gisteren zijn übermoderne productiefabriek in Chengdu, China. Die nieuwe fabriek werd gebouwd voor de ontwikkeling en productie van zijn Tesla-killer, de Polestar 1. Een plug-in hybride met een totaalvermogen van 600 pk.

Polestar 2

Volvo lanceerde dit voorjaar de P2. De P2 is een volledig elektrisch aangedreven wagen en heeft dezelfde prachtige afwerking en hetzelfde Zweeds design aan boord. In het persbericht van de Zweedse autobouwer lezen we dat het bedrijf van plan is om beide modellen vanuit China wereldwijd te gaan exporteren.

“In Chengdu gaan we niet gewoon wagens produceren. We hebben hier een inspirerende werkomgeving gebouwd. Een prachtige plek om te werken.”

Indrukwekkend

Dat de nieuwe fabriek indrukwekkend is, is het minste dat je kan zeggen. Het gebouw straalt langs alle kanten Zweedse invloeden uit. Vooral de aanwezigheid van voldoende groen spreekt aan om er aan de slag te gaan.


“De fabriek weerspiegelt het merk.” Thomas Ingenlath, Polestar CEO

Productie

De productie van de P1 is alvast van start gegaan. Tegen het einde van het jaar zullen de eerste eigenaars hun aankoop ontvangen. De P2 zal niet vanuit Chengdu gebouwd en geëxporteerd worden. Het bedrijf heeft een fabriek in Luqiao, ook in China. De P2 wordt verwacht in het voorjaar van 2020.