Trump

De Amerikaanse president Donald Trump meldde op zondag dat hij een gesprek had gehad met Apple-CEO Tim Cook over de impact van Amerikaanse invoertarieven op Chinese importproducten.

Advertentie

Tim Cook – of moeten we hem vanaf nu Tim Apple noemen? – is erg bezorgd over de Amerikaanse invoertarieven. Ook de concurrentie van Samsung laat Cook duidelijk niet onberoerd.  

Trump zei dat Cook “een goed punt had” wanneer die argumenteerde dat de invoertarieven ook Apple zouden kunnen schaden aangezien überconcurrent Samsung niet onderhevig is aan dezelfde invoertarieven. Op 1 september zullen nog strengere invoertarieven op Chinese importproducten van start gaan.  

Daartegenover staat wel dat de Verenigde Staten en Zuid-Korea vorig jaar in september een handelsovereenkomst hebben gesloten. Het probleem bij Apple is dat vele van de onderdelen van hun producten van Chinese makelij zijn. Daardoor zijn de invoertarieven ook voor Apple een streep door de rekening.  

Trump begreep Tim goed. “Ik vond dat hij een goed punt had, dus ben ik ook aan het nadenken over mogelijke oplossingen.” Eerder op de dag had Trump nog verkondigd dat de relaties met China gesmeerd lopen.  

Tot 15 december zou Apple gespaard blijven van invoertarieven op MacBooks en iPhones. Andere producten zoals de Airpods, de Apple Watch en de HomePod zullen vanaf 1 september wel extra belast worden.  


Geen velden gevonden.