huawei hongmeng os

De Chinese smartphonegigant Huawei krijgt 90 extra dagen respijt op de handelsrestricties die door de V.S. werden opgelegd.

Advertentie

Het Amerikaanse persbureau Reuters meldt op basis van onbekende bronnen dat de Amerikaanse overheid de handelsrestricties tussen bedrijven en het Chinese Huawei met een nieuwe 90 dagen wil uitstellen.

Xi Jinping

De opschorting die momenteel liep, loopt vandaag af. Vandaar dat de Amerikaanse autoriteiten dit weekend moesten beslissen. Dit weekend ook zouden de Amerikaanse president Donald Trump en de Chinese president Xi Jinping met elkaar gebeld hebben om de situatie rond het hele Huawei-debacle te bespreken. Momenteel kunnen Amerikaanse bedrijven dus zonder problemen weer handel drijven met de Chinese smartphonegigant, maar het is niet duidelijk hoelang deze opschorting nog zal blijven duren.

Al sinds mei worstelt de Chinese smartphonegigant met restricties die opgelegd worden door de Amerikaanse autoriteiten. Daardoor moest het bedrijf o.a. zijn onderzoeksteam in Amerika stopzetten en tientallen onderzoekers ontslagen.

Advertentie