Een nieuwe luchthaven en gate in voor de happy-few.

Advertentie

We vliegen even naar Las Cruces in New Mexico. In het midden van de woestijn heeft Virgin Galactic, de ruimte-afdeling van Richard Bransons Virgin Atlantic, een enorme luchthaven gebouwd voor de happy-few die in de toekomst ruimtevluchten zullen maken naar god weet waar.

Gaia

Vorige week onthulde Virgin de eerste beelden van zijn splinternieuwe gate in zijn zogenaamde Spaceport America, in New Mexico. Het gebouw, waarbij de focus ligt op ruimtevluchten, is twee verdiepen groot met als doel om in de toekomst familie’s en vrienden te ontvangen voordat ze op hun ruimtevlucht naar pakweg de maan stappen.

De nieuwe gate werd volledig ontworpen met ronde en elegante vormen die Virgin al een aantal jaren gebruikt in al zijn lounges en vliegtuigen. Van hotels tot vliegtuigcabines en zetels, overal heeft Virgin zijn klantervaring gemoderniseerd en verbeterd. Volgens het bedrijf zelf zouden de ronde en elegante vormen bijdragen tot een aangenamere vliegervaring.

De ‘Gaia’ verdieping met Barista Island als koffiebar in het midden.

De benedenverdieping krijgt de naam Gaia. Dat is de naam van Virgins ‘thuisplaneet’. Wat opvalt in de gate is het speciale uit eik-vervaardigde ‘Barista Island’. Een koffiebar die uit twee lagen lijkt te bestaan en volgens Virgin Galactic helemaal handgemaakt zou zijn.

Cirrus

Op de tweede verdieping komen we aan in Cirrus. De naam van de tweede verdieping en de vertegenwoordiger van lucht, licht en vluchten. Volgens Virgin zou Cirrus het kloppende hart worden van de ruimtevluchten. Cirrus werd ingekleed met aardse kleuren die grijs en lichte tonen moeten combineren.

 

 

Advertentie