Apple

De veelbesproken Apple-betaalkaart is er! Wie zich had opgegeven om op de hoogte te worden gehouden van de lancering, krijgt als eerste toegang.  


Hoe heeft technologie een impact op je business?
Ontvang elke week het zakelijk IT-nieuws rechtstreeks in je inbox! 

Geen paniek als je dat niet hebt gedaan. Later op deze maand wordt de kaart beschikbaar gemaakt voor een breder publiek. Apple heeft voor de gelegenheid een hele resem video’s de wereld ingestuurd, die je haarfijn uitleggen hoe de kaart nu precies werkt.  

Ten eerste moet je de kaart natuurlijk aanvragen, maar volgens Apple gaat het om een simpel proces.  

Wanneer je kaart dan per post toekomt, moet je hem aan je telefoon linken. De stappen lijken grotendeels hetzelfde te zijn, welk model je ook hebt. In de meeste gevallen moet je gewoon je toestel naast je kaart houden, en wordt je kaart geactiveerd. 

En dan kan je beginnen winkelen! Er zijn twee manieren waarop je de kaart kan gebruiken; voor online aankopen, of voor aankopen in de Apple Store. Online shoppen is voorlopig de meest gebruiksvriendelijke optie. Je selecteert gewoon “Apple pay”, en daarna bevestig je de betaling met je Face ID. Als je de Apple Store aan het doorkruisen bent echter, moet de kassa in de winkel Apple Pay of contactloos betalen aanbieden. Dat is blijkbaar nog steeds niet in iedere winkel het geval. 

Naast de betaalfaciliteiten geeft Apple je ook een handig inzicht in je aankoopgedrag. Wanneer je op “activity” klikt, kan je zien hoeveel je per week, per maand of categorie gespendeerd hebt. Dat is handig om te weten hoeveel geld je nu precies hebt uitgegeven aan Candy Crush. 

Apple staat je ook met raad en daad over de kaart bij. Zo beschikt de app over een klantendienst die de klok rond beschikbaar is om op je domste vragen een beleefd antwoord te formuleren. Je kan ook met een medewerker chatten via de app, of je kan zelfs een afspraak vastleggen om met een medewerker te bellen, voor het geval je probleem gecompliceerder zou zijn.