iphone - iPhones

Gaat Apple een vingeradruksensor toevoegen aan de iPhones van 2021? Volgens analisten alvast wel.

Advertentie

Volgens een rapport van analist Ming-Chi Kuo, zal Apple in 2021 met een vingerafdruksensor in het scherm komen. De technologie zou gebruikt gaan worden als aanvulling op het huidige gezichtsherkenning, dat vooral bij Apple heel populair is. 

Hoewel vingerafdruksensoren in het scherm het laatste jaar enorm populair zijn geworden, heeft de technologie nog steeds verschillende kinderziekten. Ze zijn bijvoorbeeld niet altijd even nauwkeurig, waardoor je meerdere keren moet proberen om je telefoon te ontgrendelen en ze verbruiken in dat proces relatief veel batterij. Tegen 2021 zouden de meeste van deze problemen opgelost moeten zijn, aldus Kuo.

Dubbele beveiliging

Het samenbrengen van beide technologieën zou op termijn kunnen zorgen voor een enorm krachtige vorm van verificatie, aangezien er verschillende persoonlijke elementen aan te pas zullen komen. Soms kan gezichtsherkenning bijvoorbeeld al eens gefopt worden, maar als we daar een twee authenticatiemanier aan gaan koppelen, dan wordt de kans dat er in onze telefoon kan ingebroken worden al veel kleiner. 

Ook voor Apple Watch?

Momenteel heeft de Apple Watch enkel de mogelijkheid om een pincode in te stellen en dat is natuurlijk allesbehalve praktisch om snel met je smartwatch te kunnen werken. Een vingerafdruksensor in het scherm van de Apple Watch zou een ideale oplossing zijn om gebruikers snel toegang te geven tot hun slim horloge. 

Let natuurlijk wel op dat het hier slechts om voorspellingen gaat en er dus niets zeker is. Kuo heeft het in het verleden al vaak bij het juiste eind gehad, maar in de technologiewereld kan alles snel veranderen.